Nordic Games heeft merknaam THQ in handen

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nordic Games heeft merknaam THQ in handen

Nordic Games, een Oostenrijkse ontwikkelstudio, heeft de merknaam van THQ weten te bemachtigen. Mogelijk heeft Nordic Games de merknaam gekocht om een grotere naamsbekendheid te krijgen. De aankoop valt buiten de verkoop van losse onderdelen vorig jaar.

Tegenover Polygon vertelt Klemens Kruezer, de CEO van de studio, dat ze zelf niet beschikken over een dergelijke naamsbekendheid als THQ deed. “Het was duidelijk dat bijna niemand van Nordic Games had gehoord voor de THQ-veiling. Er waren na de veiling dan ook ontzettend veel artikelen met de kop: ‘Wie is in vredesnaam Nordic Games?’”, aldus Kruezer tegenover de website. Door de aankoop van de merknaam krijgt de studio de mogelijkheid om games uit te brengen onder de naam van THQ.

De aankoop van  verschillende onderdelen tijdens de THQ-veiling heeft wel geholpen in de naamsbekendheid van de studio, maar brengt ook nadelen met zich mee. Zodra er ook maar een bericht wordt geplaatst op de Facebook-pagina, worden er vragen gesteld over de ontwikkeling van Darksiders III. Kruezer laat weten dat tijdens de gamescom in augustus er meer duidelijkheid zal komen over de status van de game.

Tijdens de veiling kocht de studio verschillende onderdelen van THQ, waaronder de rechten voor Darksiders, Red Faction en MX vs. ATV voor totaal 4,9 miljoen dollar. De eerstvolgende game van de opgekochte IP’s zal MX vs. ATV Supercross zijn. Naast de rechten op bepaalde IP’s van THQ is Nordic Games ook in het bezit van de IP’s van JoWood, dat in 2011 werd opgekocht door de ontwikkelaar.