Noorse politiek in de greep van Pokémon GO

archief
Robert Zomers op 20 januari 2020
Noorse politiek in de greep van Pokémon GO

Kamerleden in Den Haag zitten tijdens Kamerdebatten voortdurend op hun telefoon te appen en mailen, allemaal werkgerelateerd natuurlijk. In Noorwegen komen ze daar echter niet meer mee weg nadat verschillende politici betrapt zijn op het spelen van Pokémon GO tijdens hun werk. De minister-president moet maar eens een hartig woordje met de Pokémon trainers gaan spreken, ware het niet hare excellentie zelf de gymleader is van het zooitje politiek-ongeregeld. 

Tijdens een debat in het parlement is de minister-president betrapt op het spelen van Pokémon GO, wat vervolgens in een Noorse krant belandde. Dat Erna Solberg groot fan is, werd al eerder duidelijk toen ze in Slowakije tijdens een officieel bezoek de stad ging verkennen om, je raad het al, Pokémon te vangen.

Eerder is een ander Noors parlementslid ook betrapt op het spelen van Pokémon GO. Trine Skei Grande is de leider van de liberale partij in Noorwegen en vindt dat Pokémon GO spelen gewoon moet kunnen. Vrouwen kunnen immers twee dingen tegelijk meent de politica.

Wanneer de beloofde update van Pokémon GO uitkomt waarin spelers tegen elkaar kunnen battlen, is het maar de vraag of de Noorse coalitie standhoudt.