Nog steeds geen releasedatum voor Pikmin 4

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nog steeds geen releasedatum voor Pikmin 4

In september van 2015 bracht Nintendo het nieuws naar buiten dat Pikmin 4 zo goed als voltooid was. Toch bleef het daarna volledig stil en werd er geen verdere informatie bekendgemaakt. Volgens Shigeru Miyamoto komt dat omdat Nintendo op dit moment andere prioriteiten heeft.

Het laatste deel van Pikmin dateert al van 2013, toen de derde game uit de serie een release kreeg voor de Wii U. Toen vorig jaar bekendgemaakt werd dat er een vierde deel op komst is, reageerden fans enthousiast. Zeker nadat duidelijk werd dat Nintendo al bijna klaar zou zijn met de ontwikkeling hiervan. Echter is de game tot op heden nog steeds niet in de schappen te vinden, ondanks dat we inmiddels bijna een jaar verder zijn.

Shigeru Miyamoto heeft hier echter wel een duidelijke verklaring voor. Het is volgens hem te wijten aan de huidige prioriteitenlijst van het Japanse bedrijf. Momenteel is Nintendo druk bezig met de ontwikkeling van de NX. Daarnaast wordt er ook veel tijd besteed aan het ontwikkelen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Hierdoor heeft Pikmin 4 momenteel niet zoveel prioriteit voor het bedrijf, maar dat betekent niet dat Nintendo ook in de toekomst geen tijd heeft voor Pikmin 4.

Ja, het klopt dat we nog steeds werken aan Pikmin 4. Op het moment dat we diverse projecten hebben lopen, zijn we genoodzaakt een prioriteitenlijst te maken en tot nu toe is het lastig om Pikmin 4 daar in te passen. Toch hopen we op korte termijn ook het vierde deel van Pikmin aan die prioriteitenlijst toe te kunnen voegen.