No Man’s Sky voorlopig PS4-exclusive

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
No Man’s Sky voorlopig PS4-exclusive

Voor de mensen die de trailer van No Man’s Sky zagen en dachten: “dit zou perfect zijn voor de PC” is er goed en slecht nieuws. Het slechte nieuws is dat de game momenteel exclusief voor de PlayStation 4 zal verschijnen. Het goede nieuwe nieuws is dat het niet altijd zo zal blijven.

No Man’s Sky was één van de grote verrassingen van de E3. Met een ambitieus concept en een prachtig kleurenpalet onderscheidde het zich van de concurrentie. Daarom is het voor veel mensen ook een teleurstelling om te weten dat de game momenteel specifiek gemaakt wordt voor de PlayStation 4. Maar dat sluit niet uit dat de game nooit op andere platformen zal verschijnen. De game wordt expres door een klein team gemaakt met de focus op de PS4. Wanneer dat klaar is, zijn er nog andere mogelijkheden, zo verteld Sean Murray van Hello Games.

“Wat we in feite doen is de game maken en zorgen voor een debuut op de PlayStation 4. Meer kan ik er niet over kwijt. Maar een PC-versie zou in principe kunnen en wat we ook best willen. Het team wat de game maakt is expres klein gehouden zodat de focus halverwege niet veranderd. We zullen geen andere platformen aandoen zolang we ervan zeker zijn.”

Wellicht dat we in de toekomst een Xbox One versie kunnen verwachten, al lijkt een PC-versie een zekerheid. Alex Wiltshire van Hello Games ziet het al helemaal voor zich hoe spelers en met name de modding-community op de game zal gaan duiken wanneer ze de kans krijgen.

“We weten nog niet zeker of we mods toe zullen staan en als we dat doen, of we de community de tools geven of niet. Maar nu zijn we alleen bezig met de game maken en waar het om draait: een universum ontdekken.”