No Man’s Sky schuift door naar augustus

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
No Man’s Sky schuift door naar augustus

Eerder deze week waren er al geruchten, maar nu zijn ze daadwerkelijk bevestigd: No Man’s Sky schuift officieel door naar augustus 2016. Dit maakte ontwikkelaar Hello Games bekend.

In een bericht op de officiële PlayStation-blog maakte Sean Murray, hoofd van studio Hello Games, het uitstel bekend. Net als dat bij andere games eerder het geval was, wil Murray de extra weken gebruiken om de game verder op te poetsen voordat deze in de winkels zal liggen. Daarmee schuift de releasedatum van 22 juni door naar 10 augustus 2016.

Wat het team van Murray nog wil gaan veranderen is niet helemaal duidelijk. Murray zegt zelf alleen dat het om een aantal “sleutel momenten” in de game gaat die nog niet aan de standaarden van de studio voldoen:

Ik heb de lastige beslissing moeten maken om de game voor een paar weken uit te stellen zodat we iets speciaals kunnen afleveren. We begrijpen dat dit nieuws teleurstellend is. Het maken van deze game is het moeilijkste wat ik ooit heb gedaan in mijn leven, maar we zijn er nu zo dicht bij en we zijn bereid moeilijke keuzes te maken om ervoor te zorgen dat de game goed zal zijn.

Het is niet de eerste keer dat No Man’s Sky is doorgeschoven, maar als het goed is wel de laatste keer.