No Man’s Sky krijgt wekelijkse updates

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
No Man’s Sky krijgt wekelijkse updates

Beeld: No Man's Sky

Om de nieuwste No Man’s Sky-update: Next te vieren, komen de makers op de proppen met wekelijkse updates. Dit in de vorm van events en uitdagingen. Wij zijn alvast benieuwd wat ze allemaal in petto voor ons gaan hebben.

De wekelijkse updates focussen ze zich voornamelijk op evenementen of missies. Zij die deze opdrachten tot een goed einde brengen, zullen beloond worden met leuke hebbedingetjes. Deze extra’s zijn echter volledig gratis. Maker Sean Murray bevestigde namelijk eerder aan IGN dat we hierdoor niet met loot boxes of microtransacties geconfronteerd zullen worden.

Dankzij deze updates willen de makers ons voornamelijk aansporen om het No Man’s Sky-universum te verkennen. Hello Games wil namelijk af van de banale activiteiten. Murray en zijn team haalde de mosterd bij de community zelf. Zij organiseerden immers al vaker in-game-evenementen en meet-ups.

Galactic Atlas

Naast de toevoegingen krijgen we ook een nieuwe website. Deze zal Galactic Atlas gaan heten en vandaag online komen. Op deze pagina zullen alle gebeurtenissen en portaalsymbolen verschijnen op een kaart. Dankzij deze symbolen zullen we naar specifieke locaties kunnen reizen. Hierdoor moeten ze er niet handmatig er naartoe springen. Verder zullen spelers zelf ook dingen kunnen toevoegen aan deze kaart. Zo kunnen ze andere Travellers hun favorieten planeten, basissen of andere dingen waar ze van houden laten zien.

Hello Games zal als tweede op de Atlas-pagina Galactic Hubs toevoegen. Zo kunnen we zien welke plaatsen in het universum massaal werden bezocht door een groot aantal spelers. Ten slotte krijgen spelers met de meeste ontdekkingen in een bepaald gebied een plaatsje op de verscheidene ranglijsten.