No Man’s Sky krijgt nieuwe content met versie 1.3

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
No Man’s Sky krijgt nieuwe content met versie 1.3

Hello Games en hun game No Man’s Sky waren vorig jaar veel in het nieuws. De game kreeg het afgelopen jaar een groot bord felle kritiek te verduren en Hello Games hield zich het afgelopen jaar stil.

Op de website van No Man’s Sky werd de inhoud van de update gepost. Samen met een trailer lieten zij de wereld weten dat versie 1.3, Atlas Rises, van de game in aantocht is. De update voegt veel content toe en biedt meer diepgang in reeds bestaande game-elementen.

Ten eerste is er zo’n dertig uur aan extra verhaalmissies toegevoegd en de graphics zijn verbeterd en geoptimaliseerd. Daarnaast zijn de sterrenstelsels nu voorzien van een economie en zijn er nieuwe missies die worden gegenereerd door de gildes. Verder maakt Hello Games duidelijk dat het verbouwen van ruimtegroenten en het verhandelen hiervan dieper is uitgewerkt. Wat dit precies inhoudt, wordt echter niet beschreven.

Er worden ook enkele nieuwe aspecten toegevoegd. Zo zijn er nu Stargates die fast travel tussen grote stukken ruimte mogelijk maken. Daarnaast wordt het ook mogelijk om niet alleen planeten kapot te mijnen, maar ook deze op te bouwen via terraforming. Je kunt de grondstoffen die je verkregen hebt gebruiken om nieuwe stukken land te maken en vorm te geven.

Tot slot wordt het in versie 1.3 mogelijk om No Man’s Sky als multiplayer te spelen. Maximaal zestien van je vrienden kunnen in jouw universum treden en samen met jou de werelden te ontdekken. Je vrienden zul je zien als rondzwevende blauwe ballen. Communicatie is nog beperkt, maar spelers kunnen wel gebruikmaken van voice chat, mits je dichtbij genoeg bent. Wie de update zelf wilt onderzoeken, kan dit nu doen.