No Man’s Sky is eindelijk af

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
No Man’s Sky is eindelijk af

De oprichter van Hello Games, Sean Murray, heeft via zijn Twitter-account wereldkundig gemaakt dat No Man’s Sky na een periode van vier jaar eindelijk af is. En die periode van ontwikkeling ging niet zonder slag of stoot.

Dat de game nu helemaal afgerond is, betekent dat het doel om No Man’s Sky op 9 augustus uit te brengen voor PlayStation 4 en pc gehaald zal gaan worden. Sean Murray zal wellicht extra blij zijn omdat hij meerdere keren met de dood is bedreigd nadat de game eerder al eens met een jaar werd uitgesteld. Dat de ontwikkeling van de game zijn einde aan het naderen was, bleek al uit eerdere cryptische tweets van Murray waarin hij zei dat er dingen stonden te gebeuren.

Hello Games had zich met No Man’s Sky in eerste instantie gericht op een release op 21 juni. De studio kondigde eind mei echter aan dat die datum niet zou worden gered en dat de releasedatum verschoven werd. Hierop werden een aantal mensen zo boos dat zij zelfs doodsbedreigingen uitten aan het adres van Murray. Al sinds de aankondiging schept de game erg hoge verwachtingen bij het publiek. No Man’s Sky zal op 9 augustus uitkomen voor PlayStation 4 en pc.