Nioh 2 laat je je eigen personage ontwerpen

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Nioh 2 laat je je eigen personage ontwerpen

Tijdens de E3-persconferentie van Sony kregen we de eerste beelden te zien van Nioh 2. Uit de vertoonde korte teaser viel echter nog bijzonder weinig informatie op te maken. Inmiddels heeft Team Ninja al iets meer details onthuld over de game. Een van de interessantste veranderingen ten opzichte van het eerste deel is dat dit tweede deel character customization zal bevatten.

In de eerste Nioh kon je nog alleen met de Ierse samoerai William aan de slag. Voor het tweede deel lijkt Team Ninja het anders aan te pakken. Nioh-regisseur Fumihiko Yasuda geeft namelijk aan dat je in het tweede deel het geslacht, uiterlijk en de afkomst van je personage zelf zal kunt aanpassen. Het lijkt daarmee onwaarschijnlijk dat het tweede deel wederom om William zal draaien.

Behalve de character customization geeft Team Ninja nog weinig details over de game. Qua verhaal zal het tweede deel in ieder geval aansluiten bij de gebeurtenissen uit het eerste deel, maar op welke manier is nog onbekend. Ook geeft de ontwikkelaar aan dat de hoge moeilijkheidsgraad waar de game om bekend stond voor het tweede deel gehandhaafd blijft.