Nintendo’s smartphone-games worden uitgesteld

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo’s smartphone-games worden uitgesteld

Bij een presentatie voor investeerders heeft Nintendo een aantal aankondigingen gedaan. De games die Nintendo voor smartphones in petto heeft zullen een paar maanden later uitkomen dan verwacht. Daarentegen zullen onaangekondigde Wii U- en 3DS-games in de komende maanden verschijnen.

De onlangs verkozen president van Nintendo, Tatsumi Kimishima, verzorgde de presentatie. Over het algemeen was het nieuws dat Nintendo bracht niet heel positief, al zaten er een aantal lichtpuntjes bij. Om te beginnen was Nintendo van plan nog voor het einde van het jaar een aantal games voor de smartphone uit te brengen. Daar kan een streep door, want alle smartphone-games worden uitgesteld. Het zal nog minstens tot maart 2016 duren voordat de eerste game beschikbaar is. Binnen dat jaar zullen er nog minstens vier andere games verschijnen.

Kimishima gaf een reden voor het uitstellen van de games: Nintendo vond dat ze niet genoeg tijd hadden om de games te kunnen promoten. Miitomo (dat als eerste gepland staat), moet volgens Nintendo voldoende uitgelegd en gepromoot worden, maar het Japanse bedrijf heeft momenteel de handen vol aan de promotie van de titels die de komende maanden uitkomen. Het leek Nintendo daarom logisch de game uit te stellen, zodat het bedrijf de eerste paar maanden van het nieuwe jaar Miitomo in de kijker kan zetten.

Van de smartphone-games weten we in ieder geval van één de naam: Miitomo. Hoewel er afbeeldingen zijn getoond van Miitomo is het nog onduidelijk wat er in de game gebeurt. Van de afbeeldingen kan afgelezen worden dat het misschien een mengelmoes is van The Sims en Animal Crossing. Miitomo zal de enige gratis smartphone-game worden van Nintendo. Al kunnen spelers, mochten ze dat willen, geld betalen voor extra dingen. Voor de andere geplande games zal geld betaald moeten worden om ze te kunnen downloaden. Ondanks dat de mobiele titels zijn uitgesteld, zullen er de komende maanden nog wel “een aantal leuke titels” uitkomen die Nintendo nog niet heeft aangekondigd, aldus Kimishima. Deze games zijn voor de Wii U of voor de 3DS. Wellicht betreft het wel Japan-exclusieve games.

Als laatste ging Kimishima in op het nieuwe reward-systeem dat Nintendo gaat implementeren. Het nieuwe systeem zal compatibel zijn met “veel apparaten zoals pc’s, smartphones, tablets en Nintendo-hardware”. De nieuwe service zal dus ook werken met de huidige Nintendo-hardware zoals de Wii U, de 3DS én de aankomende NX. De naam van de service zal “Nintendo Account” zijn. Het wordt een cloud-based service die het mogelijk maakt om game-data tussen mobiele games en console-games over te zetten. Het nieuws wordt op de beurzen niet goed ontvangen: na de presentatie tuimelde Nintendo’s aandelen met 8,56% naar beneden.