Nintendo’s Post E3 meet-up 2018

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Nintendo’s Post E3 meet-up 2018

Zoals ieder jaar organiseerde Nintendo ook deze keer weer een post E3 meet-up voor de Nederlandse en Belgische pers. Met onder meer Super Mario Party, Pokémon: Let’s Go en natuurlijk Super Smash Bros. Ultimate komt er de komende tijd nog behoorlijk wat moois aan voor Nintendo-fans. Kevin en Tim reisden af naar Utrecht om aan de slag te gaan met de line-up voor komend najaar.

Nintendo had een sterk 2017 met onder meer The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey en Mario + Rabbids Kingdom Battle. Daarbij vergeleken is 2018 vooralsnog een beetje een mager jaar voor Nintendo. Natuurlijk hebben we Nintendo Labo en het pas verschenen Mario Tennis Aces, maar op een echte klapper is het nog even wachten. Dit najaar komt Nintendo echter met een aantal titels die ook van 2018 nog een onvervalst succesjaar kunnen maken voor de Japanners.

Poké Ball Plus

Een van die grote aankomende titels voor Nintendo is natuurlijk Pokémon: Let’s Go, Eevee! en Pikachu!. De middag begon dan ook met een uitgebreide presentatie over deze games. Tijdens deze presentatie kregen we ook een eerste blik op de speciaal voor deze game ontworpen Poké  Ball Plus-controller. Daarbij werd ons wel verzekerd dat de game ook gespeeld kan worden met een reguliere Joy-Con.

Nintendo’s Post E3 meet-up 2018

De Poké Ball Plus-controller brengt echter wel wat extra functies met zich mee. De belangrijkste daarvan is dat je straks Pokémon kunt uitwisselen tussen Pokémon Go en Pokémon: Let’s Go. Wanneer je dus overdag met Pokémon Go een zeldzame Pokémon weet te vangen, kun je die ‘s avonds toevoegen aan je team in Let’s Go. Ook is het mogelijk om een Pokémon op de Poké Ball Plus te zetten en hem overdag mee te nemen om hem te trainen. Ten slotte werd ons verteld dat iedereen die de Poké Ball Plus-controller aanschaft, er een Mew bij krijgt.

Pikachu

Tijdens de presentatie krijgen we de Pikachu-variant van de game te zien. Trouw aan zowel Pokémon Yellow als de originele anime zit Pikachu op de schouder van de speler. Dit is niet alleen gezellig, maar ook functioneel. De gele rakker geeft namelijk met zijn staart aan of er ergens in de buurt een geheim voorwerp te vinden is. Een leuk detail is dat wanneer er een gevecht begint, Pikachu van je schouder af springt in plaats van dat deze uit een Poké Ball komt.

Nintendo’s Post E3 meet-up

Naast Pikachu op je schouder kun je nog een van de Pokémon uit je team kiezen die je in de wereld vergezelt in plaats van dat deze in een Poké Ball zit. Wanneer je hiervoor bijvoorbeeld een Bulbasaur of Weedle kiest, hobbelt deze gewoon achter je aan. Wanneer je hiervoor echter een grotere Pokémon als Onix kiest, verschijnt deze in zijn volle formaat en zit je er als speler bovenop. Pokémon: Let’s Go, Pikachu! en Eevee! verschijnen op 16 november.

Super Mario Party

Een andere belangrijke titel voor Nintendo is Super Mario Party. De Mario Party-serie maakt dit najaar haar debuut op de Nintendo Switch en daarom kregen we ook van deze game een presentatie te zien. Helaas was de game niet speelbaar voor de pers, dus we moesten het doen met een potje dat door Nintendo-medewerkers op een groot scherm gespeeld werd.

Nintendo’s Post E3 meet-up 
 Pixel Vault

Het level dat ons getoond wordt, draait zoals ieder Mario Part-level om het verzamelen van zoveel mogelijk sterren.  Die sterren kun je in dit level kopen bij Toadette met verdiende muntjes. De Nintendo-medewerkers kiezen ervoor om in teams te werk te gaan, waarbij er meteen in het begin van de game muntjes te verdienen zijn door elkaar een high five te geven middels een bijpassende beweging met de Joy-Con.

Minigames

Na een aantal beurten op het spelbord was het tijd om een paar minigames te laten zien. De leukste van de vertoonde minigames was misschien wel Slapparazzi, een game waarbij je met elkaar moet vechten om zelf in het middelpunt van een foto te komen te staan. Ook een game waarbij je de Joy-Con vast moet houden als een pan en een biefstuk gaar moet bakken zag er leuk uit.

Nintendo’s Post E3 meet-up 
 Pixel Vault

Ten slotte werden er nog twee minigames getoond waarbij er twee Switch-schermen gebruikt werden. Voor de eerste game was het de bedoeling om twee helften van een banaan op de goede manier tegen elkaar aan te leggen. Voor de andere game creëer je met Switch-schermen een arena voor tanks, zoals we ook in de E3 trailer voor Super Mario Party al te zien kregen. De aanwezige medewerkers konden ons echter nog niet vertellen of er twee exemplaren van Super Mario Party nodig zijn om de game op deze manier te spelen. Super Mario Party verschijnt op 5 oktober.

Handen uit de mouwen

Na de Super Mario Party-presentatie was het dan toch eindelijk tijd om ons zelf aan een aantal games te wagen. Natuurlijk hebben we tijdens de speelsessies al de nodige Pidgey’s gevangen in Pokémon: Let’s Go en flink huisgehouden met Ridley in Super Smash Bros. Ultimate. Over onze bevindingen met deze games lees je meer in een tweetal uitgebreide verslagen.

Nintendo’s Post E3 meet-up 
 Pixel Vault

Wat opviel aan de speelbare games was dat naast de sterke Nintendo-line-up het third party aanbod een beetje tegenviel. Waar we verwacht hadden wellicht aan de slag te kunnen met games als Dark Souls en Wolfenstein II op de Switch, ontbraken deze games helaas. Gelukkig was er al met al genoeg te spelen en hebben we ons zeker niet verveeld.

Bouwen met Starlink

Een third party-game die wel aanwezig was, was Starlink: Battle for Atlas. Deze open world sciencefiction game uit de stal van Ubisoft draait om amiibo-achtige ruimteschepen. Aan het begin van de demo was het de bedoeling om een piloot en ruimteschip op je controller te klikken, om deze vervolgens te voorzien van de geweren die je wilt gebruiken. Wil je onderweg switchen? Geen nood: je kunt tijdens het spelen de geweren op je ruimteschip verwisselen, hetgeen de controller dan vertaalt naar de game.

Nintendo’s Post E3 meet-up 2018

Gelukkig waren er bij de stand van Starlink voldoende verschillende ruimteschepen en geweren aanwezig om naar hartelust te kunnen wisselen en verschillende tactieken uit te proberen. De game neemt bovendien zijn open wereld-aspiraties serieus, want je begint de demo in de ruimte om vervolgens naadloos af te dalen naar een ruim opgezette planeet. Vooralsnog leek de planeet ook nog eens vol leven, dus over No Man’s Sky-achtige taferelen lijken we ons geen zorgen te hoeven maken. Starlink verschijnt op 16 oktober.

Monster Hunter Generations Ultimate

Monster Hunter is momenteel hot and happening en dat weten ze bij Nintendo ook. Capcom heeft met Monster Hunter World een lekker succes te pakken en dus wil Nintendo daar toch een beetje op inhaken, aangezien Monster Hunter World voorlopig niet de Switch aan zal doen. In plaats daarvan is er Monster Hunter Generations Ultimate, een opgepoetste versie van het in 2015 verschenen Monster Hunter Generations. Omdat de game echter destijds voor de 3DS verscheen, is de stap naar de Switch natuurlijk wel een flinke.

Voor de mensen die pas nieuw zijn in het Monster Hunter-universum en enkel bekend zijn met World, komt Generations misschien als een bittere pil. Waar World namelijk meer was gericht op de Westerse markt, is Generations Ultimate een game gericht op de fans van de serie. De game zal dan ook een stuk minder je hand vasthouden en je vertellen wat je moet doen. “Zoek het zelf maar uit” zou zo het motto van de game kunnen zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de ervaring minder leuk is.

Nintendo’s Post E3 meet-up 
 Pixel Vault

Wat misschien wel minder leuk is voor Monster Hunter World-spelers zijn de grafische kwaliteiten van de game. Zoals eerder al benoemd verscheen de game origineel voor de 3DS en is deze versie in principe een iets uitgebreidere en vooral opgepoetste versie van de game. Dat zal dus betekenen dat omgevingen, personages en natuurlijk de monsters er een tandje minder indrukwekkend uitzien. Voor wie daar doorheen kan kijken staat er echter een bomvolle ervaring te wachten op 28 augustus, want dan ligt de game in de winkel.

Dragon Ball FighterZ

Ten slotte zijn we nog aan de slag geweest met een van de populairste fighting games van dit moment. Dragon Ball FighterZ komt namelijk op 28 september uit voor de Switch. Mocht je niet kunnen wachten op Super Smash Bros. Ultimate, dan kun je zolang je vechtershart ophalen aan deze game. De Switch-poort bevat alle personages en alle verschillende modi van de oorspronkelijke game.

Nintendo’s Post E3 meet-up 
 Pixel Vault

Tijdens onze potjes FighterZ viel op dat de game er zeker niet minder goed uitziet dan bijvoorbeeld op de PlayStation 4. Bovendien draait de game soepel op 60 FPS. Een wijziging ten opzichte van de originele game is dat je op de Switch-versie meteen aan de slag kunt met de Super Saiyan Blue-versies van Goku en Vegeta. We hebben de aanwezige Nintendo-medewerker er dan ook flink van langs gegeven met Super Saiyan Blue Goku.

Al met al hebben we ons prima vermaakt bij Nintendo. Het zijn natuurlijk de grote games die het meeste indruk maken. Pokémon: Let’s Go, Super Mario Party en natuurlijk Super Smash Bros. Ultimate zijn stuk voor stuk titels waar we nu nog meer naar uitkijken dan voor deze meet-up. Ook games als Starlink en de port van Dragon Ball FighterZ wisten ons echter prima te bekoren. Kom maar op met dat najaar!