Nintendo’s nieuwe accountservice gelanceerd in Japan

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nintendo’s nieuwe accountservice gelanceerd in Japan

Nintendo is begonnen met het in werking stellen van zijn nieuwe accountservice Nintendo Account. Die dienst zorgt ervoor dat al je bezigheden rondom het bedrijf op één account beschikbaar zijn. De nieuwe service is op het moment alleen in Japan beschikbaar.

De alles-in-één account van Nintendo is ontworpen als log-in voor alle platformen van het bedrijf, inclusief toekomstige apps voor tablets en smartphones. Het Nintendo Account zal ook gebruikt worden om in te loggen op de aankomende console NX. In de toekomst zal iedereen die nu de beschikking heeft over een Nintendo Network ID (NNID) zich kunnen aanmelden voor de nieuwe service. Wanneer je dat doet zal het account al je aankopen op de Wii U en 3DS overzetten. Het NNID zal waarschijnlijk blijven bestaan en dienen als identificatiemethode voor spelers op de Wii U en 3DS. Het Nintendo Account is een soort overkoepelende service die jouw ID en sociale media zal koppelen aan de digitale services en eShop van de uitgever.

Hoewel de service uiteindelijk wereldwijd beschikbaar zal zijn, is het voor nu alleen in Japan gelanceerd. Het is nog onduidelijk wanneer de nieuwe accountservice onze kant op komt.