Nintendo’s E3 Persconferentie

archief
Rohald De Bruyne op 20 januari 2020
Nintendo’s E3 Persconferentie

Nintendo sloot dit jaar de sequentie aan persconferenties tijdens de E3 af. Godzijdank vond deze conferentie plaats om het schappelijke tijdstip van 6 uur ’s avonds. Zoals gebruikelijk was de conferentie niet live gegeven in L.A., maar werd de vooraf opgenomen video afgespeeld via het Twitch kanaal van Nintendo. Tijd om te bekijken wat Nintendo ons dit jaar te bieden heeft.

De conferentie begint met een trailer van 10 naar 0, gevolgd door een hype-trailer voor de komende 45 minuten. In deze video zijn hapklare brokjes te zien van Arms, Rocket League, Pokken Tournament DX, FIFA 18 en Splatoon 2. Maar is dit het enige wat Nintendo te bieden heeft?

Xeno Blade Chronicles 2

Vanuit de hype-trailer gaat het direct over in de trailer van Xeno Blade Chronicles 2. In de game speel je een nieuw personage, wiens naam nog onbekend is. Samen met een vrouw, die tevens ook een zwaard is, zijn jullie opzoek naar een legendarisch ‘Elysium’. Natuurlijk is deze reis vol met vijanden en moeilijkheden. Deze vijanden trotseer je in een typische over-de-top weergave van turn-based combat. De game komt uit in het kerstseizoen van 2017 voor de Switch.

Kirby

Vervolgens gaat de uitzending verder met de trailer van Kirby. Hij doet nog waar hij goed in is: hij springt graag, speelt graag met vrienden en heeft altijd honger. Deze game zal in 2018 uitkomen voor de Switch en ondersteunt lokale multiplayer.

Vooruitzicht

Hierna wordt de programmering kort onderbroken voor een woordje van General Manager: Shinya Takahashi. Hij praat in het kort over de positieve ontvangst van de Switch in het afgelopen jaar en de creatieve manieren waarop de consumenten hun games spelen. Verder weet hij ons te melden dat Nintendo zich in de toekomst veel gaat focussen op de productie van multiplayer games.

Voor we verder gaan met de uitzending, krijgen we echter nog een vlug woord van Tsunekazu Ishihara, de president van de Pokémon Company. Ishihara vertelt ons over de nieuwe Deluxe Edition van Pokken Tournament DX. De Deluxe Edition bevat een aantal nieuwe Pokémon waarmee de spelers tegen elkaar kunnen strijden.

Tot slot is Ishihara blij om mee te mogen delen dat Nintendo bezig is met de ontwikkeling van een Pokémon core RPG. Meer hierover weet hij niet te vertellen, behalve dat dit project nog erg ver van klaar is.

Metroid Prime

Na deze korte onderbreking krijgen we een grote 4 te zien in een zwart vlak. Hierna verschijnt de tekst: Metroid Prime, waarmee de ontwikkeling van Metroid Prime 4 dus bevestigd is. Wanneer de game uit zal komen is niet duidelijk.

Yoshi

Hierna gaan we gelijk door naar de trouwe dinosaurus uit de Mario franchise. Ook Yoshi zal een nieuwe game krijgen. De game is 2.5D en lijkt qua stijl een beetje op Paper Mario. De torens en achtergronden lijken in elkaar geknutseld met papier en plakband. Zoals vanouds zal Yoshi heen en weer springen en met eieren gooien om vijanden te verslaan en puzzels op te lossen. De game zal ergens in 2018 uitkomen voor de Switch.

Fire Emblem: Warriors

Vervolgens krijgen we het nieuwe project van Team Ninja te zien. Fire Emblem: Warriors draait om de levens van een aantal vrienden die ook krijgers zijn, die staan voor een vooralsnog onbekende uitdaging. Met de kracht van hun vriendschap en hun zwaarden zullen ze deze moeten overbruggen. De game zal uitkomen in de herfst van 2017 voor Switch en 3DS.

https://www.youtube.com/watch?v=_T3Bx1fTtvI

The Legend of Zelda: Breath of the Wild

Daarna krijgen we weer een kort video bezoek, deze keer van Eiji Aonuma. In deze video vertelt hij ons dat Skyrim uitkomt voor de Switch, zoals we eerder deze week al hadden gehoord van Bethesda.

Hierna vertelt hij ons over de twee DLC-packs voor Breath of the Wild, die eerder dit jaar al bekend waren gemaakt. Het eerste DLC pakket zal uitkomen op 30 juni. Het tweede DLC pakket zal in het kerstseizoen van 2017 beschikbaar worden. Tot slot van deze onderbreking verteld Aonuma over de Champions die we kennen uit het spel. Van deze vier personages zullen Amiibo’s verkrijgbaar zijn, die ook te gebruiken zullen zijn in Breath of the Wild zelf.

Mario + Rabbids: Kingdom Battle

Hierna gaat Nintendo verder met het nieuws dat we gisteren ook al bij Ubisoft hadden gehoord. De samenwerking tussen Ubisoft en Nintendo voor de game Mario + Rabbids: Kingdom Battle. Deze game zal 29 augustus uitkomen voor de Switch.

Rocket League

Daarna gaan we verder met Rocket League. Psyonix laat ons via een videobericht weten dat ze de grote vraag van de fans hebben gehoord. Het auto voetbalspel zal dus beschikbaar gaan zijn voor de Switch. De game zal voorzien zijn van dezelfde speelmodi die alle andere consoles ook hebben en zal cross-platform speelbaar zijn. Daarnaast zal er ook een wireless lokale multiplayer functionaliteit aanwezig zijn, zodat je op de bank met je vrienden kunt spelen. Verder kunnen we exclusieve auto’s en Mario- en Luigihoedjes verwachten. De game zal uitkomen in het kerstseizoen van 2017.

Super Mario Odyssey

We sluiten de conferentie af met de 3D open wereld van Super Mario Odyssey. Op een bedje van smooth jazz krijgen we verschillende werelden te zien zoals een woestijn, Mexicaans geïnspireerde werelden en de drukke straten van New Donk. We krijgen natuurlijk te zien hoe Mario behendig op en neer springt, maar ook hoe hij zijn hoed gebruikt om vijanden en objecten over te nemen. Zo kun je Bullet Bill tijdelijk besturen om bij moeilijk te bereiken plekken te komen. De game zal uitkomen op 27 oktober voor de Switch.