Nintendo zou met de NX weer op EA kunnen rekenen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo zou met de NX weer op EA kunnen rekenen

Nintendo moet het sinds de tegenvallende verkoop van de Wii U doen zonder de steun van prominente derde partijen. EA is daar een van de grootste van, al sluit EA niet uit dat het kan veranderen als de NX interessant genoeg is.

Een van de grootste minpunten van de Wii U is zonder enige twijfel het gebrek aan steun van ontwikkelaars. Nintendo blijft uiteraard trouw aan hun eigen machine, maar voor de rest is het akelig stil. Een van de grootste uitgevers en ontwikkelaars die niets voor de Wii U uitbrengt, is EA. Maar omdat ze geen brood zien in de Wii U, betekent dat niet dat het samenwerken met Nintendo voor altijd is afgelopen. Mocht Nintendo’s nieuwe console, de NX, interessant genoeg zijn voor EA, heeft de uitgever geen enkel probleem om weer samen te werken met Nintendo, aldus EA CEO Andrew Wilson.

“Wij bij EA zoeken altijd naar nieuwe plekken om games te ontwikkelen. Of het nu schermen zijn van zes inch tot schermen van zestig inch. We hebben met Nintendo altijd een goede relatie gehad. We zullen elke kans om ons beter te profileren evalueren zoals we dat altijd met elk nieuw platform doen. Voor Nintendo is dat niet anders.”

Zoals Wilson al vermeldde, heeft EA inderdaad altijd een goede verstandshouding gehad met Nintendo. Voor de Wii alleen al heeft EA 68 titels uitgebracht. Voor de Wii U zijn dat er maar 4. Mocht EA kansen zien in het ontwikkelen van games voor de NX zullen ze dat dus volgens Wilson niet laten schieten.