Nintendo wint rechtszaak uit 2009

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo wint rechtszaak uit 2009

Nintendo heeft vandaag een rechtszaak gewonnen die in 2009 tegen het Japanse bedrijf is aangespannen. Het ging over een patent wat gebruikt wordt in de handhelds DS en DSi.

Het Texaanse Wall Wireless LLC spande in 2009 een rechtszaak aan tegen Nintendo, omdat de Japanse fabrikant een Wi-Fi techniek heeft geïmplementeerd op de Nintendo DS en DSi waar het Texaanse bedrijf schijnbaar een patent op heeft. Nintendo (of America) won de zaak, omdat gebleken is dat de technieken verschillen, waardoor Wall Wireless LLC zo goed als geen poot meer had om op te staan.

“We zijn opgelucht om te weten dat de zaak is opgeschort en dat we aan onze Japanse tak kunnen laten weten dat er geen legale overtredingen zijn geweest. Nintendo verdedigt patent-rechtszaken of andere zaken waarin het lijkt alsof we technologie gestolen hebben maar al te graag. Het maakt niet uit waar de rechtszaak aan wordt gespannen of hoe lang het duurt, Nintendo zal doorgaan met het verdedigen van haar patenten en unieke technologie.”, aldus Richard Medway, vicepresident van Nintendo of America.

Vorige week werd Nintendo door het Nederlandse Philips aangeklaagd voor een soortgelijke patentkwestie. Nu maar hopen dat die zaak ook een goed einde zal krijgen.