Nintendo wint langlopende Mii-rechtszaak

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo wint langlopende Mii-rechtszaak

Na ruim zes jaar te hebben gestreden in de rechtbank heeft Nintendo eindelijk de rechtszaak tegen RecogniCorp gewonnen over de opslag van Mii-karakters. Volgens het Amerikaanse bedrijf zou de Japanse gigant inbreuk maken op hun patenten, maar dat heeft Amerikaanse rechtbank vandaag van de hand gedaan.

In 2011 werd Nintendo door RecogniCorp voor de rechter gedaagd. Het Amerikaanse RecogniCorp claimt dat de producent inbreuk zou maken op de patenten van het bedrijf rondom de opslag van politieschetsen van verdachten. Nintendo zou met de manier waarop het Mii’s opslaat deze patenten schenden. Nu heeft de consolefabrikant gelijk gekregen van de Amerikaanse federale rechter.

Volgens de rechter kunnen wiskundige opdrachten niet gepatenteerd worden. Nintendo is natuurlijk blij met de uitspraak. Hoofd van NoA’s juridische afdeling Ajay Singh zei het volgende:

We zijn erg blij met de beslissing van de rechtbank. De beslissing tekent opnieuw een situatie waarbij Nintendo’s unieke ideeën ongerechtvaardigde claims van patentinbreuk te boven komen. Wij hebben een lange geschiedenis wat betreft het ontwikkelen van innovatieve producten. We zullen deze producten dan ook blijven verdedigen tegen dergelijke ongegronde claims.

Het is niet de eerste keer dat de Japanse gigant gelijk krijgt van de rechter in deze zaak. In 2015 kreeg het van een lagere rechter ook al gelijk.