Nintendo wil startende ontwikkelaars helpen

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo wil startende ontwikkelaars helpen

Ben je een beginnende ontwikkelaar van games, maar kan je wel wat hulp gebruiken? Nintendo is een website gestart waar je jezelf als beginnende ontwikkelaar in kan schrijven. Via de website krijg je hulp en ondersteuning voor het ontwikkelen van software voor de Wii U en 3DS.

Door jezelf in te schrijven bij het Nintendo Developer Program krijg je toegang tot de Nintendo Dev Interface. Volgens Nintendo zal dit ervoor zorgen dat de ontwikkelaars de ‘optimale ontwikkelingsomgeving voor jouw project’ zal bieden. Mocht je als beginnende ontwikkelaar geïntimideerd zijn door het ontwikkelproces, kan Nintendo je hier een handje mee helpen. Het is tevens ook een goede manier voor ontwikkelaars om zichzelf in de spotlight te zetten, aangezien uitgevers hun software makkelijker kunnen vinden.

“Als je een concept hebt, willen wij je helpen het tot een realiteit te maken. Of je nou werkt aan de volgende blockbuster game, of een handige app die gebruikmaakt van de unieke functies die op de Wii U of 3DS te vinden zijn, staan we klaar om je te assisteren. We zorgen ervoor dat het beschikbaar zal zijn voor de mensen om het te downloaden op hun favoriete apparaten. Deze website heeft maar één doel: alles makkelijker te maken voor jou. We werken hard aan nieuwe tools om software zelf uit te geven.”

Gesuggereerd wordt dat dit een belangrijk platform gaat worden voor de toekomst. De site is er nu nog voor de Wii U en 3DS, maar zou nu al kunnen dienen om nieuwe talenten binnen te halen voor Nintendo’s volgende console, de NX.