Nintendo wil meer cross-platform interactie toestaan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo wil meer cross-platform interactie toestaan

Er worden meer games voor de huidige Nintendo consoles ontwikkeld die kunnen communiceren met apparatuur van andere fabrikanten, meld Nintendo aan VG247. Vooralsnog zijn de Wii U indie games Cubeman 2 en Pure Chess 2 getipt als cross-platform spellen. Disney Infinity had al een dergelijk element met smartphones en tablets.

“We kunnen bevestigen dan een cross-platform functionaliteit beschikbaar zal zijn bij verschillende speelbare titels op de Nintendo Wii U en 3DS, alsmede op systemen die niet gemaakt zijn door Nintendo”, meldde een woordvoerder. “We zijn gedreven om developers te helpen de volledige kracht te halen uit hun software op de Nintendo spelsystemen”. Momenteel zijn Cubeman 2, Pure Chess en Disney Infinity de enige games die bevestigd zijn om cross-platform elementen te ondersteunen maar Nintendo vertelde dat er meer games in ontwikkeling zijn met dergelijke functies.

Phil Gaskell van Ripstone, de ontwikkelaar van Pure Chess, onthulde onlangs dat Nintendo instemde met cross-platform interactie tussen de Wii U en andere consoles en electronica. Momenteel komt de game uit voor de Wii U, Nintendo 3DS, iOS en Android maar Nintendo verwacht dat de game ook binnenkort speelbaar zal zijn op de PlayStation 3 en PlayStation Vita.