Nintendo wil Mario niet zomaar in mobiele games stoppen

Nintendo wil Mario niet zomaar in mobiele games stoppen

Ondanks dat Nintendo heeft aangekondigd games te gaan maken voor mobiele apparaten, betekent dat niet dat ze dat halfslachtig gaan doen. Mario in een game voor smart-apparaten betekent niet automatisch een groot succes, aldus de president van Nintendo Amerika, Reggie Fils-Aime.

Het kan gezegd worden dat Nintendo behoorlijk laat is met het uitbrengen van hun bekende titels op smart-apparaten, maar desondanks kan Nintendo’s software nog steeds hoog scoren. Veel mensen denken dat een simpele kloon van een al bestaand recept genoeg is voor Nintendo om een succes te behalen op iOS en Android, maar daar denkt Reggie Fils-Aime anders over:

“Mensen hebben helaas een gemakzuchtige houding als het over Nintendo en games voor smart-apparaten gaat. Ze zeggen dat een simpele Mario-game genoeg is om geld te printen, maar dat is niet zo. De Kyoto-mentaliteit weerhoudt ons ervan gemakzuchtige games maken: als we een game uitbrengen voor smart-apparaten, hoe klein het ook is, moet het nog steeds een leuke ervaring zijn voor gebruikers.”

Een van de euvels die Nintendo dwarszit, is de besturing voor smartphones en tablets. Er wordt geroepen dat Nintendo slechts een paar van de oude Mario-games van de NES hoeft uit te brengen en zo miljoenen kan verdienen, maar die games zijn gemaakt met de NES-controller in gedachten. Spelen op een tablet of telefoon kan de gameplay verpesten omdat het niet per se geschikt is.

“Een game voor de 3DS die gebruikmaakt van joysticks en meerdere knoppen kan niet één-op-één overgezet worden, omdat de besturing anders is. We moeten nieuwe games maken en mensen de kans geven om kennis te maken met Nintendo met een speelstijl die juist is voor smart-apparaten.”

Fils-Aime vertelde dat de games voor iOS en Android zorgvuldig gemaakt moeten worden en de Nintendo-naam niet mogen schaden. Daarnaast zouden de games moeten dienen als een manier om meer mensen over te halen om de 3DS en/of de Wii U in huis te halen.