Nintendo wijzigt controversiële scène Fire Emblem Fates

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nintendo wijzigt controversiële scène Fire Emblem Fates

Het nieuwste deel binnen de Fire Emblem-serie, Fire Emblem Fates, bevat in de Japanse versie een nogal controversiële scène waar flink wat ophef om is geweest. In een aankondiging liet Nintendo weten dat deze scène niet beschikbaar zal zijn in de westerse versies van de titel.

Hoewel Fire Emblem Fates pas volgende maand voor ons te spelen zal zijn op de 3DS, is deze in Japan al sinds vorig jaar juni uit. De Japanse versie bevat een scène waar diverse spelers hun ergernis over hebben geuit of door beledigd waren. De scène in kwestie draait rondom de mannelijke protagonist die iets in het drankje doet van een lesbisch personage, genaamd Soleil. In de game wordt duidelijk dat Soleil niet op haar gemak met andere vrouwen kan praten, de protagonist geeft haar daarom een soort magisch poeder dat ervoor zorgt dat ze vrouwen ziet als man en andersom. Nadat het poeder is uitgewerkt doet Soleil een aanzoek richting de protagonist, waar ze nu van houdt als man.

De reacties van Japanse gamers waren met name gericht op de transformatie van het lesbische personage en het feit dat ze ineens een heterorelatie aan wil gaan. Nintendo lijkt naar de klachten te hebben geluisterd, want in een aankondiging maakten zij bekend dat deze scène niet aanwezig zal zijn in de westerse release.

“In de versies van de game die uitgebracht worden in Amerika en Europa, zal geen uiting bevatten die mogelijk als homoseksuele bekering kan worden opgevat of de mogelijkheid tot drogeren tussen de personages.”

Het is momenteel onduidelijk of dit inhoudt dat de scène volledig is weggelaten of dat deze aangepast is. Fire Emblem Fates staat gepland voor een release op 19 februari 2016 voor de 3DS.