Nintendo wijst nieuwe directeur aan

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nintendo wijst nieuwe directeur aan

Afgelopen juli overleed de directeur van Nintendo, de alom geliefde Satoru Iwata, op 55 jarige leeftijd. Hierdoor bleef het bedrijf achter zonder directeur, maar vanmorgen werd in een persbericht van Nintendo duidelijk dat zij een nieuwe directeur hebben aangewezen, namelijk Tatsumi Kimishima.

In juli kwam het schokkende nieuws naar voren dat Satoru Iwata, directeur van Nintendo, op 55 jarige leeftijd was overleden. De door veel mensen geliefde, over Engels struikelende, Japanner was ziek en hoewel het beter met hem leek te gaan, bleek dat helaas ver van de waarheid. Na het overlijden van Iwata vingen de maker achter Mario, Shigeru Miyamoto, en Wii architect Genyo Takeda het gat op als tijdelijke zorgdragers van het bedrijf.

Vandaag maakte Nintendo bekend dat zij eruit zijn wie de leiding van het bedrijf gaat overnemen, namelijk Tatsumi Kimishima, welke eerder in het bestuur van Nintendo zat. In het 125 jarige bestaan van het bedrijf zal hij pas de vijfde directeur zijn. Kimishima was eerder Nintendo’s hoofd achter human resources en is van 2002 tot aan 2006 directeur geweest van Nintendo Amerika.

Met de ervaring die Kimishima op zijn lijst heeft staan, lijkt hij een goede keuze te zijn voor het bedrijf, al heeft hij een enorm geliefd voorbeeld voor zich gehad. Nintendo maakte als laatste bekend dat zijn rol als directeur in zal gaan op 16 september, dus vanaf aankomende woensdag.