Nintendo Wii U Gamepad wordt eindelijk apart verkocht

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo Wii U Gamepad wordt eindelijk apart verkocht

Nintendo heeft ervoor gezorgd dat de Wii U Gamepad voortaan ook apart gekocht kan worden. Voorlopig is de Gamepad alleen in Japan apart te koop, maar het kan zijn dat daar later verandering in komt.

In de ruim drie jaar dat de Wii U van Nintendo te koop is, was het niet mogelijk om een extra Wii U Gamepad te kopen. Daar is nu verandering in gekomen, want het is mogelijk om een extra Gamepad te kopen via de Japanse website van Nintendo. Daar is de Gamepad te koop voor 12.800 Yen, wat gelijk staat aan ongeveer €95. Momenteel is dit alleen mogelijk via de Japanse Nintendo-website en gaat het dus over Japanse modellen. Het is nog steeds niet mogelijk om de Gamepad apart te kopen in het westen, maar misschien dat dit het teken van verandering in de toekomst is.

Voorheen waren er maar twee opties als je een extra Gamepad wilde kopen: je moest een volledig nieuwe Wii U kopen of contact opnemen met Nintendo om een vervanging aan te vragen mocht de jouwe stuk gegaan zijn. Veel fans vragen al sinds de release van de Wii U om de mogelijkheid om extra Gamepads te kopen, maar Nintendo ziet daar het nut niet van in. Het is niet mogelijk om met meerdere Gamepads tegelijkertijd te spelen omdat de Wii U dat niet ondersteunt, laat staan de beschikbare software.