Nintendo weigerde partnerschap voor Skylanders-project

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo weigerde partnerschap voor Skylanders-project

Nintendo had de kans om samen te werken met Activision voor een Nintendo-versie van Skylanders. Het Japanse bedrijf zag er echter van af, wat leidde tot de creatie van Skylanders: Spyro’s Adventure.

De laatste jaren heeft Nintendo een boel slechte beslissingen gemaakt, maar waarschijnlijk de grootste is vandaag aan het licht gekomen. Toys for Bob, het ontwikkelingsteam achter het uiterst populaire Skylanders-concept, liet in een vroeg stadium een demo zien aan Nintendo of America, hopend op een deal waarbij Nintendo het concept zou financieren in ruil voor exclusiviteit. Medeoprichter van Toys for Bob Paul Reiche vertelde wat er gebeurde:

“Ze namen heel lang de tijd om hun besluit te maken. De enige feedback die we kregen was dat ze nog nooit iets als dit hadden gezien. Ik weet nog steeds niet hoe we die opmerking moeten opvatten, maar uiteindelijk kozen ze voor een gedeeltelijke partnerschap. Geen flauw idee waarom, want Nintendo’s eigendommen zijn perfect voor deze aanpak. Waarom ze niet akkoord zijn gegaan zal ze nog lang dwars zitten. Ze zouden Disney Infinity’s ass kunnen kicken. Als ik Nintendo was geweest zou ik niet eens getwijfeld hebben.”

De kans was groot dat Nintendo de exclusieve rechten zou krijgen op de technologie. Ondertussen heeft de Skylanders-franchise meer dan $2 miljard dollar opgebracht. Oeps.