Nintendo weerlegt berichten productiestop Wii U

archief
Stan van der Burg op 20 januari 2020
Nintendo weerlegt berichten productiestop Wii U

Gisteren kwam het gerucht naar buiten dat Nintendo de productie van de Wii U stop zou zetten aan het einde van de week. Verschillende bronnen zouden dit aan Eurogamer verteld hebben en Nintendo wilde geen reactie geven. Nu citeert het Japanse IT Media een woordvoerder van Nintendo die zegt dat dit niet waar is.

De uitspraak van de woordvoerder werd door Kotaku vertaald en daarin kwam naar voren dat “er geen veranderingen zijn binnen de productie van de Wii U”. Daarnaast gaf de woordvoerder aan dat hij niet helemaal op de hoogte was van het gerucht, maar dat dit gewoon “niet waar” was. Hij vervolgde daarna: “Ondanks dat de Nintendo Switch in productie gaat, blijft de productie van de Wii U gewoon doorgaan”. Daarbij wil hij ook duidelijk maken dat er nog steeds games uit zullen komen voor de Wii U, waaronder The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

De Wii U zal de komende tijd nog in de winkels blijven liggen, ondanks de productie van de Nintendo Switch. De nieuwe console staat gepland voor maart 2017 en is een console/mobile hybride, die je thuis laat spelen of onderweg. Hier lees je er meer over. De prijs van de console, de specificaties en de games die met de console uitkomen zijn nog niet bekend. Deze worden aangekondigd tijdens een evenement volgend jaar januari.