Nintendo vraagt patent voor mogelijk nieuwe handheld aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo vraagt patent voor mogelijk nieuwe handheld aan

Nintendo heeft patent aangevraag voor iets wat op een nieuw handheld apparaat lijkt. Twitteraar ZhugeEX spotte de aanvraag het eerst en deelde al vlot een afbeelding. Op de site van het USPTO is de hele aanvraag terug te vinden, inclusief gedetailleerde afbeeldingen.

Wat we uit de afbeeldingen, die we hieronder zullen delen, kunnen opmaken is dat Nintendo twee designs wil laten vastleggen: een met een touchscreen en een met de gebruikelijke knoppen. De touchscreen-variant wordt het meeste uitgelicht. Zo wordt gemeld dat deze uitgerust zal zijn met speakers aan de onderzijde en een motortje aan weerskanten die voor vibratie moet zorgen.

Er dient uiteraard bij gezegd te worden dat het slechts om een patentaanvraag gaat en dat de ontwerpen die hierboven getoond zijn misschien nooit het levenslicht zullen zien. Toch weerhoudt dit mensen er niet van om er kwistig op los te speculeren. Volgens de een is het gegarandeerd de nieuwe handheld terwijl de ander juist vermoedt dat de designs met de NX te maken hebben. De tijd zal ons leren wie er gelijk heeft.