Nintendo vraagt patent voor controller aan

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo vraagt patent voor controller aan

Een gebruiker op de website NeoGAF is aan een tekening van een nieuwe controller gekomen die Nintendo heeft gepatenteerd. De nieuwe controller heeft een touchscreen, twee facebuttons en scrollwieltjes waar normaal de schouderknoppen zijn.

Het patent op de controller is geregistreerd bij het United States Patent Office in februari dit jaar. Het design van de controller doet veel denken aan de GamePad van de Wii U, maar dan simpeler. Met maar twee analogsticks, een D-pad en maar twee facebuttons lijkt het meer op de Wiimote voor de Nintendo Wii met een touchscreen in het midden. Daarnaast zijn er op de plekken waar normaal de schouderknoppen te vinden zijn scrollwieltjes. Vergelijkbaar met die we op onze computermuizen hebben zitten.

Nintendo vraagt patent voor controller aan

Nintendo vraagt patent voor controller aan

Gesuggereerd wordt dat dit de NX is, of in ieder geval de controller voor Nintendo’s mysterieuze nieuwe console. Het hoeft niets te betekenen, bedrijven vragen regelmatig patent aan op dingen waarmee uiteindelijk helemaal niets wordt gedaan. Maar het kan zijn dat Nintendo met de NX weer voor iets simpelers gaat zoals dat met de Wii het geval was. Die controller was makkelijk te begrijpen en sprak destijds een groot publiek aan.