Nintendo verhoogt productie van Nintendo Switch

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nintendo verhoogt productie van Nintendo Switch

Nintendo heeft het afgelopen jaar flink wat commentaar gekregen op de lage productie die het bedrijf lijkt te hebben als het gaat om nieuwe producten. Zo waren zowel de Mini-NES en de Pokémon GO Plus-armband al snel uitverkocht en niet meer leverbaar. Volgens Tatsumi Kimishima zou dit anders moeten gaan met de Nintendo Switch.

De nieuwste console van Nintendo lijkt behoorlijk in trek te zijn en begin januari konden vele winkels en webshops al geen garantie meer leveren dat je hem op de eerste dag zou hebben. Zelfs als je hem op dat moment al vooruitbestelde. Dit zorgde meteen voor een reactie vanuit de fans, want dit begon toch akelig bekend te klinken als de twee andere grote producten die Nintendo afgelopen jaar moest leveren, maar al snel niet meer leverbaar waren.

Gisteren vond een presentatie van Nintendo plaats waarin gesproken werd over de verdiensten van het bedrijf. CEO van Nintendo, Tatsumi Kimishima, sprak in deze presentatie ook over de productie van de Nintendo Switch. Hij geeft aan dat het bedrijf gezien heeft hoeveel mensen interesse hebben in de nieuwe console en wil de productie daarop aanpassen, zodat mensen ook volop de mogelijkheid hebben ervan te kunnen genieten. Er zouden in eerste instantie 2 miljoen consoles uitgeleverd worden, maar het bedrijf is hard bezig deze productie flink op te hogen in samenwerking met diens partners.

De Nintendo Switch zal vanaf  maart 2017 in de winkels moeten liggen, net als diens grootste launch-titel The Legend of Zelda: Breath of the Wild.