Nintendo trademarked ‘Great Detective Pikachu’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo trademarked ‘Great Detective Pikachu’

Nintendo heeft een boel nieuwe namen laten trademarken voor de Pokémon serie. De meeste zullen nooit gebruikt worden, maar de meest opvallende is ‘Great Detective Pikachu’.

Het is al langer bekend dat Game Freak bezig is met een nieuwe game in de stijl van het beruchte ‘Hey You, Pikachu’; een game voor de Nintendo 64 waarin je via een microfoon samen met Pikachu dingen kon doen. Gelukkig lijkt Game Freak het dit keer beter aan te pakken: men is bezig met een detective game waarin je met Pokémon mysteries oplost. Nintendo had een boel nieuwe namen geregistreerd, maar gezien de titel lijkt het duidelijk dat je samen met Pikachu werkt.

In een video is te zien dat de game speciale gezichtsherkenning zal gebruiken waardoor Pikachu je gezichtsuitdrukkingen kan herkennen en na zal bootsen. Dit klinkt bekend in de oren, aangezien Nintendo al eerder iets soortgelijks heeft gedaan met Zombi U, waardoor de vraag blijft of dit de eerste Pokémon game in lange tijd zal zijn die niet ontwikkeld wordt voor een handheld.

De trademark is alleen voor Japan, dus misschien zal de game nooit het daglicht zien buiten het land van de rijzende zon