Nintendo topman ziet lancering PS4 en Xbox One als positief

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo topman ziet lancering PS4 en Xbox One als positief

Nintendo topman Satoru Iwata ziet de lancering van de PlayStation 4 en de Xbox One niet per se als negatief, zo meld hij onlangs tijdens een presentatie over de omzet van Nintendo. Volgens Iwata zou de algemene interesse van de consument in games door het uitbrengen van next-gen consoles aanzienlijk groeien.

“Ik denk dat de lancering van andere systemen ook goed zal zijn voor ons omdat het een boost geeft aan de video game industrie als een geheel. Hoewel er personen zijn die de intensievere concurrentie zien als zwaardere overzeese competitie voor Nintendo, onafhankelijk van hoe het bedrijf het doet in thuisland Japan, zie ik het niet per definitie zo. Wat Nintendo dit jaar promoot is dat het bedrijf er uit springt in de game industrie voor individualiteit. I geloof dat we een unieke waarde verkregen hebben”, aldus Iwata. Hij voegde toe dat een manier waarop Nintendo er uit al springen deze feestdagen zal komen door het verschil in doelgroep. Waar PlayStation en Xbox zich zullen richten op de ‘highly skilled gamers’, zal Nintendo de focus leggen op meer casual gamers.

Iwata; “We hebben een software aanbod voor het eind van dit kalenderjaar dat samenspel binnen de familie aanmoedigt”. Een aantal titels die hij hierbij noemde waren o.a. Super Mario 3D World, Wii Party U, Mario & Sonic at the Olympic Winter Games 2014, en meer. “Andere bedrijven zullen nieuwe consoles uitbrengen maar ik denk dat ze zich focussen op de meer ervaren speler. Daarom vraag ik me af, hoewel de concurrentie in de media flink zal zijn vanwege de nieuwe consoles, of de doelgroep wel echt hetzelfde zal zijn voor Nintendo.

Het Japanse bedrijf zal echter niet de hardcore gamer laten vallen in 2014 volgens Iwata; “Kijkend naar het volgende jaar zal Nintendo een aantal Wii U titels op de markt brengen die ook aantrekkelijk zijn voor de ervaren gamer”. Hij melde niet directe titels maar de titels waar hij op doelde zouden games als Mario Kart 8, Bayonetta 2 en meer kunnen zijn. Ook een nieuwe Legend of Zelda game zou in ontwikkeling zijn, hoewel Nintendo nog geen release datum hier voor heeft vastgesteld.