Nintendo Switch-update laat spelers individuele savegames overzetten

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo Switch-update laat spelers individuele savegames overzetten

Met een nieuwe update voor de Nintendo Switch heeft Nintendo het mogelijk gemaakt om individuele savegames over te zetten naar een andere console. Voorheen konden speler hier geen selectie in maken. De update is nu voor gebruikers te downloaden.

Met de lancering van de nieuwe software tilt Nintendo de Switch naar versie 8.0.0. Met de update wordt het voor spelers mogelijk om individuele savegames over te dragen naar een andere console. Via de instellingen van de console kan je nu in het Transfer Your Save Data kiezen welke save-bestanden je overzet. Nintendo waarschuwt dat dit wel de save-data zal verwijderen van de huidige console zodra deze is overgezet.

Het is niet nieuw om je save-data over te zetten naar een andere Switch-console. In 2017 voegde Nintendo de mogelijkheid al toe, maar toen ging het om alle data. Met de nieuwe update is het nu dus mogelijk om te kiezen welke data je wel en niet wil overzetten. Mogelijk heeft de nieuwe toevoeging te maken met de nieuwe versies van de console, waar de afgelopen weken veel geruchten over de ronde doen.

De nieuwe 8.0-update voeren nog enkele andere veranderingen door. Zo zijn er vijftien nieuwe iconen om je profiel mee op te leuken, bestaande uit afbeeldingen van Splatoon 2 en Yoshi’s Crafted World. Ook kunnen spelers hun software sorteren. In het All Software-menu is het mogelijk om te voorkomen dat de console automatisch aangaat wanneer deze niet is aangesloten op stroom en kunnen ouders beperkingen op de nieuwe VR-modus instellen.

De volledige update informatie is terug te vinden op Nintendo’s eigen website.