Nintendo Switch online service biedt ‘gratis’ games

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nintendo Switch online service biedt ‘gratis’ games

Met de Nintendo Direct vanmorgen die geheel gewijd was aan de nieuwe Nintendo Switch, is het niet raar dat het nieuws de hele dag in het thema staat van de aankomende console. Ditmaal is het de beurt aan de abonnementsdienst waarover gesproken is. De games die daarbij gratis te spelen zijn, blijven maar één maand beschikbaar, zo blijkt uit een post op Twitter.

Mensen in het bezit van een PlayStation 4 of Xbox One zullen het idee vast wel kennen: je betaalt een maandelijks bedrag en krijgt daar een aantal dingen voor terug, waaronder gratis games. Nintendo luidde vandaag ook een abonnementsdienst in waarbij ook gratis games zouden zitten. Het maakte diverse fans al laaiend enthousiast, maar helaas blijken er nogal wat haken en ogen aan te zitten. De grootste hiervan is dat de games enkel een maand gratis te spelen zijn, na deze maand kun je ze alsnog gewoon aanschaffen mocht je verder willen spelen. Dit wordt duidelijk in een tweetal tweets van Chris Kohler van Wired.

https://twitter.com/kobunheat/status/819956802741747712

https://twitter.com/kobunheat/status/819957925976350720

Hoewel het nog niet duidelijk is wat de kosten gaan zijn van de maandelijkse service, is dit toch een keuze die voor veel fans moeilijk te bevatten is. Dit blijkt onder andere al wel uit de reacties die de tweet kreeg. Hoe het er exact uit gaat zien, wordt in de komende maanden vast een stuk duidelijker.