Nintendo Switch Online komt nog deze maand

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nintendo Switch Online komt nog deze maand

Eerder dit jaar werd door Nintendo al geroepen dat we dit najaar aan de slag kunnen met de Nintendo Switch Online-service. Een exacte datum werd echter nog niet bekendgemaakt. Vandaag weten we dan eindelijk wanneer we gebruik kunnen maken van de service, namelijk 19 september.

Dit maakte het bedrijf bekend via Twitter. Veel details geeft het bericht niet, maar duidelijk wordt dat je niet direct hoeft te besluiten of je van de service gebruik wilt maken. Het bedrijf maakte bekend dat er een trial van zeven dagen bijkomt. Je kunt de service dus een week uitproberen en dan alsnog besluiten of je de service wel of niet wilt gebruiken. We kunnen morgen meer informatie verwachten, want om middernacht precies vindt de Nintendo Direct plaats die vorige week werd uitgesteld. Hierin gaat het bedrijf meer vertellen over de service.

Eerdere informatie maakt duidelijk dat dit de service gaat zijn die Switch-bezitters straks moeten gebruiken om games online te kunnen spelen, zoals de naam eigenlijk al suggereert. Dit is echter niet het enige. Voor mensen die besluiten de maandelijkse kosten voor lief te nemen, komen ook NES-games ter beschikking. In het begin zijn dit er slechts twintig, maar er moeten er meer bijkomen. Ook is het dan mogelijk om je save data op te slaan in de cloud. Meer details moeten we toch echt even afwachten.