Nintendo Switch ondersteunt Unreal Engine 4

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nintendo Switch ondersteunt Unreal Engine 4

Nu de Nintendo Switch na een flinke periode van mysterie onder de codenaam NX officieel onthuld is, lijkt het hek van de dam te zijn, want het één na het andere bericht over de console komt langs. Unreal doet hier ook aan mee en meldt middels een tweet dat de Nintendo Switch Unreal Engine 4 gaat ondersteunen.

De onthullingstrailer van de aankomende console van Nintendo deed behoorlijk wat stof opwaaien in de gaming-community en nog voor het stof goed en wel was gaan liggen kwam er een bericht van het bedrijf Unreal op Twitter. De eigenaar van de Unreal Engine maakte bekend dat de Switch Unreal Engine 4 gaat ondersteunen.

Unreal Engine 4 is de laatste versie van de engine en wordt gebruikt door een groot scala aan ontwikkelaars, zowel grote bedrijven als kleine onafhankelijke studio’s. Een voorbeeld van een recente game die gebruik maakt van dit programma is Gears of War 4. De ondersteuning hiervan aan de Switch toe te voegen lijkt dan ook een verstandige keuze zodat nog meer ontwikkelaars de mogelijkheid hebben een game voor de console te ontwikkelen.

Nintendo heeft nog geen vaste datum bekendgemaakt waarop het nieuwe systeem in de winkels zal verschijnen, maar de planning staat voor maart 2017.