Nintendo Switch mogelijk toch ondersteuning voor cloud-opslag

archief
Jessica de Haan op 20 januari 2020
Nintendo Switch mogelijk toch ondersteuning voor cloud-opslag

Nadat mensen de beperkingen van de Nintendo Switch op het gebied van save files ondervonden, ging de vraag rond waarom de console geen mogelijkheid tot cloud-opslag had. Nu lijkt het erop dat deze ondersteuning er wel is. Momenteel is dit echter alleen toegankelijk voor Nintendo zelf.

Een Reddit-gebruiker had haar Switch teruggestuurd voor reparaties. Toen de console terugkwam, zag de Redditor dat, hoewel het account nog op de console stond, alle data verdwenen was. Ze startte voor de zekerheid The Legend of Zelda: Breath of the Wild. Eerst gaf de console echter aan dat er een download klaarstond, waarna een cloud-icoontje verscheen.

Hoewel de Redditor niet zeker wist of de console dezelfde was als voorheen, geeft dit velen hoop op ondersteuning voor cloud-opslag in de toekomst. Momenteel kan alleen Nintendo zelf dit doen. Toch vragen sommigen zich af of dit potentieel deel uit kan maken van de betaalde online service. Deze komt later dit jaar uit en biedt gebruikers functies zoals maandelijkse games.