Nintendo Switch ligt op 3 maart in de winkel

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo Switch ligt op 3 maart in de winkel

Nintendo heeft deze morgen tijdens een presentatie bekendgemaakt dat de aankomende console, de Nintendo Switch, op 3 maart in de winkels zal liggen. De console zal tegelijk in Japan, Noord-Amerika en grote Europese landen, naar alle waarschijnlijkheid inclusief Nederland. De console zal voor 299 dollar te koop zijn.

Tijdens de presentatie van de console op vrijdagmorgen maakte Tatsuma Kimishima, president van Nintendo, bekend dat de nieuwe console vanaf maart in de winkels zal liggen. Op 3 maart zal de console beschikbaar zijn in Japan, Noord-Amerika en grote Europese landen, naar alle waarschijnlijkheid inclusief Nederland.

De console zal een prijs dragen van 29,980 yen in Japan en 299,99 dollar in de Verenigde Staten. Een Europese prijs werd niet direct bekendgemaakt, maar dit zal waarschijnlijk 299,99 euro zijn.

Daarnaast maakte Nintendo meer informatie bekend over de technische details over de console bekend. Zo zal de console geen regiolocking bevatten, waardoor games uit het buitenland ook probleemloos op de console gespeeld kunnen worden. Ook maakte de Japanse gigant bekend dat wanneer de Switch niet in de dock zit, deze van 2,5 uur tot 6 uur mee kan gaan. Dit zal afhankelijk zijn van de game.

Nieuwe details over het multiplayer-netwerk van de Switch werden ook bekend, al blijven deze schaars. Volgens Nintendo zal het netwerk bij de lancering van de Switch dit voorjaar gratis zijn, waarna het overschakelt naar een abonnementsdienst later in 2017.