Nintendo Switch krijgt Secret of Mana-collectie

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nintendo Switch krijgt Secret of Mana-collectie

Goed nieuws voor de fans van de Japanse game-serie Secret of Mana. Deze serie bestaat uit drie delen en kwam in Japan uit onder de naam Seiken Densetsu. De eerste twee delen verschenen onder andere namen in het Westen maar het derde deel is nooit verder gekomen dan Japan. De nieuw aangekondigde collectie voor de Nintendo Switch zou daar misschien verandering in kunnen brengen.

Seiken Densetsu is in Japan een hele bekende en populaire franchise. Het eerste deel kwam in Europa uit onder de naam Mythic Quest en het tweede deel dus als Secret of Mana. Japan hield tot de teleurstelling van veel fans het derde deel lekker voor zichzelf, waardoor deze voor ons Westerlingen eigenlijk niet te spelen was.

Door middel van een YouTube-video kondigde uitgever Bandai Namco aan dat de franchise een collectie krijgt voor de Nintendo Switch. Hierin zitten alle drie de delen. Het enige nadeel: het is nog niet bekend of deze wel buiten Japan een release krijgt. Gelukkig is de Switch regiovrij, dus kunnen mensen die hem heel graag willen spelen werken aan hun Japans en een importgame overwegen.