Nintendo Switch bestverkochte console in augustus

archief
Tim Miechels op 20 januari 2020
Nintendo Switch bestverkochte console in augustus

De Nintendo Switch doet goede zaken. Met games succesvolle games als Breath of the Wild en het recente Mario + Rabbids Kingdom Battle onder de riem en Super Mario Odyssey aan de horizon is er reden genoeg om de hybride console van Nintendo aan te schaffen. Dat gebeurt dan ook massaal, waardoor de Switch in augustus de bestverkochte console was.

Het op gang komen van de stroom goede games is een belangrijke factor in het huidige succes van de Nintendo Switch. Een andere belangrijke factor is het feit dat Nintendo eindelijk de productie van de console op gang heeft gekregen. Sinds de release was de console een hele tijd beperkt verkrijgbaar, maar de laatste tijd gaat het beter. Bovendien kondigde Nintendo aan de productie extra op te voeren met het oog op de feestdagen.

De goede verkrijgbaarheid en veelbelovende games zorgden ervoor dat de Nintendo Switch in augustus opnieuw beter verkocht dan de PlayStation 4 en Xbox One. In de zes maanden sinds de release is de Switch in vier maanden de bestverkochte console geweest. Alleen in mei en juni verkocht de PlayStation 4 beter. De tegenvallende verkoopcijfers van de Xbox One hebben vermoedelijk te maken met de aanstaande release van de Xbox One X.