Nintendo stopt met Creators Program

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo stopt met Creators Program

Nintendo heeft aangekondigd te gaan stoppen met het Creators Program. Aan het einde van dit jaar wordt er al een stop gezet op het opgeven van video’s. Uiteindelijk zal de website van NCP in mei volgend jaar uit de lucht gehaald worden.

Op zijn site heeft Nintendo gemeld dat het de stekker uit het Nintendo Creators Program gaat trekken. Waarom het bedrijf uit Japan dit besloten heeft, is niet bekendgemaakt. Wel wordt gemeld dat er gekeken wordt naar nieuwe richtlijnen ter vervanging van het programma. Deze lijken redelijk veel op die van Sony en Microsoft wat betreft de video’s. Mensen wordt weer de vrijheid gegeven om content te maken hoe ze dat zelf willen, zolang er maar wel inhoudelijk commentaar wordt gegeven.

Het Creators Program was bedoeld om content creators de mogelijkheid te geven om video’s over Nintendo-producten te maken. Hiermee zouden zij een gedeelte van de advertentieopbrengsten mogen houden. Voor het NCP gingen alle opbrengsten hiervan naar Nintendo zelf. Het programma zorgde er tevens voor dat er geen auteursrechtenclaims meer kwamen.

Niet iedereen was per definitie tevreden met het programma van Nintendo. Elk filmpje dat werd geüpload, moest eerst nagekeken worden. Dit duurde gemiddeld zo’n drie dagen en daar zaten veel YouTubers niet op te wachten. Tevens werd er in 2017 al besloten dat live streams van Nintendo-producten niet meer toegestaan waren.