Nintendo SNES Mini is nu al gehackt

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo SNES Mini is nu al gehackt

De Nintendo SNES Mini is nu ruim een week beschikbaar en heeft hackers een nieuw doel gegeven. Het is hun nu al gelukt het apparaat te hacken. Wat dit betekent is, is dat je de software van het systeem kunt aanpassen wanneer je jouw SNES Mini met een USB aansluit aan een pc. Hierdoor kun je naast de 21 games die ingebakken zitten op het systeem, zelf ook games toevoegen.

De hack is mogelijk gemaakt door hackchi en via NeoGaf is er een gids beschikbaar die je stap voor stap uitlegt hoe je jouw SNES Mini kunt hacken. Er is echter wel een gevaar: als er iets mis gaat, kan het zijn dat je onherstelbare schade oploopt aan je apparaat. De SNES Mini is op de meeste plekken bovendien ook nog uitverkocht door de grote vraag naar het product. Je kunt dus niet zomaar even een nieuwe halen.

De SNES Mini kost in de winkels €90 tot €100 euro, mits je er één kunt vinden. Een niet-gehackte SNES Mini bevat twintig games die al eens eerder uit zijn gekomen, zoals Super Mario World en The Legend of Zelda: A Link to the Past. Ook bevat het apparaat de nog nooit eerder uitgekomen Star Fox 2.