Nintendo sluit Mario Galaxy 3 niet uit

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo sluit Mario Galaxy 3 niet uit

Voor de mensen die vrezen dat de stijl van Super Mario 3D Land de nieuwe vaste formule wordt van Mario games, niet getreurd: Nintendo god Shigeru Miyamoto sluit een derde deel in de Super Mario Galaxy serie niet uit.

In de meest recente “Iwata Asks” ging de markante topman van Nintendo een gesprek aan met Shigeru Miyamoto over Mario. Miyamoto kwam al gelijk naar voren om te vertellen dat we de hoop niet op hoefde te geven voor een derde deel in de Galaxy serie.

“Om ervoor te zorgen dat er geen misverstand zal ontstaan, zal ik alvast zeggen dat dit niet betekent dat we nooit meer een Mario Galaxy game zullen maken. Ik wil graag een nieuwe Galaxy game maken, maar het team was nu eenmaal al bezig met 3D World. Een ander team aan het project zetten en daar de naam ‘Mario Galaxy’ klakkeloos opplakken gaan we ook niet doen.”

Director van de Mario serie, Yoshiaki Koizumi, stond Miyamoto bij en vertelde dat de 3D Land formule een logische stap was om te nemen voor het ontwikkelen van Super Mario 3D World.

“Toen we begonnen met Super Mario 3D World, vroeg meneer Miyamoto of de game zou lijken op 3D Land of Mario Galaxy. Aangezien de ontwikkeling van 3D Land net achter de rug was, leek het een logische stap om de volgende game in hetzelfde jasje te steken.”

Super Mario Galaxy kwam in 2007 uit  en het vervolg Super Mario Galaxy 2 in 2010, allebei voor de Nintendo Wii. Beide titels zijn alom geliefd en kregen overweldig positieve scores ten tijde van de release en horen tot de best scorende games aller tijden.