Nintendo producer Eiji Aonuma wil Legend of Zelda-serie aanpakken

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo producer Eiji Aonuma wil Legend of Zelda-serie aanpakken

Eiji Aonuma heeft de leiding over de Zelda franchise sinds Ocarina of Time in 1998. In een recent interview heeft de producent zijn ongenoegen gesproken over de huidige staat van de geliefde serie en hoopt voor innovatie voor de komende delen.

The Legend of Zelda is een van de meest gekoesterde series aller tijden, maar lijkt grotendeels stil te hebben gestaan nadat er een grote omslag was gemaakt met Ocarina of Time. Eiji Aonuma lijkt hiertoe een halt te willen roepen voordat de serie (nog verder) achter raakt.

“Ik ben de serie zelf niet beu, maar wel de traditionele formule die nog steeds gebruikt wordt. Waarom moet het steeds via de traditionele manier? We kunnen niet iets nieuws maken als we vast blijven houden aan de oude gewoontes”.

De producent gaf aan dat hij en zijn team begonnen zijn met innovaties in de serie met het nieuwste deel: “The Legend of Zelda: A Link Between Worlds” voor de 3DS en dat we nog meer veranderingen kunnen verwachten in het volgende deel in de serie.

“We hebben het nieuwe deel voor de 3DS met die gedachte benaderd, ook zal dat gelden voor de volgende game in de serie. Wat mij op de vraag bracht: wat precies is de essentie van The Legend of Zelda? Iets dat traditioneel blijft, wordt vaak beschouwd als een kopie van het eerdere werk. Wanneer je dat blijft doen, zal het stukje bij beetje zijn uniekheid verliezen. We werken eraan om die stukjes weer uniek te maken”.

Fans van de serie moeten in de toekomst rekening houden met flinke veranderingen, zowel in gameplay als in het verhaal. Aonuma gaf aan dat hij niets liever wil dan de fans verrassen, ook al zou het betekenen dat Link of Zelda niet eens meer in de game verschijnen.