Nintendo: ‘petities hebben nauwelijks effect op ons’

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo: ‘petities hebben nauwelijks effect op ons’

Reggie Fils-Aime heeft gereageerd op de nieuwste petitie die gericht is naar Nintendo: Operation Dead Angels. Hij zegt dat hoewel hij op de hoogte is van dergelijke initiatieven, hij er niet bepaald van onder de indruk is.

“Ik moet je zeggen, het heeft weinig effect op wat we doen. We kijken er natuurlijk naar en we zijn er van bewust, maar het hoeft geen effect op onze keuzes te hebben. We kijken naar hoeveel geld het ons kost om te lokaliseren tegenover hoeveel we denken dat het project ons op kan leveren.

Ik word betaald om ervoor te zorgen dat onze zaken vooruit gaan. We hebben door wat er om ons heen gebeurd, maar we moeten doen wat het beste is voor het bedrijf. Het vervelende aan dit soort petities is dat 100.000 handtekeningen niet gelijk staan aan 100.000 verkochte exemplaren.”

Een paar jaar geleden startte fans een online petitie op om ervoor te zorgen dat drie zeer profilerende JRPG’s na hun lokalisatie niet alleen naar Europa zouden komen, maar ook naar de Verenigde Staten. De petitie was via een omweg uiteindelijk toch een succes en daarom proberen fans het nog een keer met Operation Dead Angels. Het doel van deze petitie is om ervoor te zorgen dat het eerste deel van Bayonetta ook op de Wii U zal verschijnen. Sinds Bayonetta 2 exclusief is voor de Wii U en het eerste deel nooit is verschenen op een Nintendo console, vinden fans dit een goed idee voor de mensen die het eerste deel nog nooit hebben ervaren. Nintendo lijkt echter geen gehoor te geven.