Nintendo organiseert een nieuw toernooi voor Tetris 99

archief
Glenn Nouws op 20 januari 2020
Nintendo organiseert een nieuw toernooi voor Tetris 99

Via een trailer op diens officiële website maakte Nintendo bekend dat Tetris 99 een nieuw toernooi krijgt. Dit evenement krijgt de naam Grand Prix 2 en werkt met een puntensysteem. Het toernooi gaat van start op vrijdag 12 april om 15.00 uur.

Spelers die meedoen aan dit evenement krijgen na elke wedstrijd een aantal punten. Het aantal is afhankelijk van hoe goed ze het deden en hoeveelste ze daardoor eindigen. Deelnemers die in totaal honderd punten verzamelen krijgen een ticket en maken hiermee kans om 999 gouden punten te krijgen. Met deze punten kun je aankopen doen in Nintendo eShop ter waarde van € 9,99.

Punten worden enkel verdiend wanneer je eindigt bij de beste 80. Een 80ste plaats levert twee punten op, een tiende plek twintig punten en eerste plek honderd punten op. De Grand Prix begint op vrijdag 12 april om 15.00 uur en eindigt op maandag 15 april om 9.00 uur ’s ochtends.

Tetris 99 is een battle royale-versie van het blokkenspel, waarin je Tetris speelt tegen negenennegentig andere spelers. Je moet rijen blokken vol maken en je ‘afval’ op andere spelers af vuren, deze komen dan als extra laag bij je tegenspelers erbij. Net zoals bij alle battle royale, is degene die als laatste overblijft de winnaar.

Meer weten over deze game? Check dan zeker het aankondigingsbericht van deze titel.