Nintendo ontslaat 130 werknemers in Europa

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo ontslaat 130 werknemers in Europa

Nintendo heeft vandaag aangekondigd dat 130 werknemers hun spullen binnenkort moeten pakken bij Europese kantoren van de uitgever. De hardste klappen vallen bij het kantoor in het Duitse Großostheim, dat zijn deuren zal sluiten.

De uitgever bevestigt de ontslagen tegenover GamesIndustry, waarin het aangeeft dat ongeveer 130 werknemers in vaste dienst ontslagen zullen worden. De taken die het kantoor in Großostheim uitvoerde, zullen worden overgenomen door het kantoor in Frankfurt. Ook daar zullen nog ontslagen gaan volgen voor bepaalde posities.

Dat er mensen moeten vertrekken bij de uitgever is geen hele grote verassing. In de afgelopen drie jaar leed de uitgever een netto verlies van meer dan 1 miljard dollar. Ondanks de sterke financiële positie van Nintendo, wordt het personeel uiteindelijk het hardste geraakt met dit soort cijfers. Daarnaast lijken de problemen nog niet opgelost te zijn, want ondanks dat Mario Kart 8 goed ontvangen wordt, is er nog een lange weg te gaan voor de Japanse gigant.