Nintendo onthult nieuwe console met de naam Switch

archief
Rebecca Nieuwenhuis op 20 januari 2020
Nintendo onthult nieuwe console met de naam Switch

Vanmorgen is bekendgemaakt dat Nintendo vanmiddag om 16:00 middels een trailer diens nieuwste console met de codenaam NX zou onthullen. Inmiddels is deze video vrijgegeven waarin, we de eerste beelden kunnen bekijken van de aankomende console: Nintendo Switch.

In maart 2015 benoemde Nintendo voor het eerst dat het bedrijf bezig was met de ontwikkeling van een nieuwe console. De console met de codenaam NX bleef tot op vandaag een groot mysterie. Het was al wel duidelijk dat het systeem geen vervolg op de Wii U of de 3DS zou zijn en Nintendo gaf aan de ontwikkeling te baseren op een nieuw concept voor gamen.

Aan het mysterie kwam vandaag een eind door de release van een trailer die de Nintendo Switch toont. Het systeem combineert een console met de mogelijkheden van een handheld waardoor deze zowel thuis als onderweg te gebruiken is. De games die voor de console uitkomen worden op een cartridge aangeboden. Wanneer de Nintendo Switch precies een release krijgt en wat de prijs ervan gaat zijn is momenteel nog onduidelijk, maar volgens Nintendo staat de release gepland voor ergens in maart 2017.