Nintendo onthult nieuwe 2DS XL

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo onthult nieuwe 2DS XL

Vandaag heeft Nintendo volledig onverwacht een nieuwe 2DS onthuld aan de wereld. De nieuwe 2DS wordt een XL versie en heeft, in tegenstelling tot de gewone 2DS, een inklapbaar scherm. Aankomende zomer ligt de nieuwste toevoeging aan de 3DS-familie in de winkel.

Vanaf 28 juli ligt de nieuwe 2DS XL in de schappen. De nieuwe handheld console kent twee variaties: zwart met blauw of wit en oranje. In tegenstelling tot de originele 2DS, heeft de nieuwe XL versie wel een inklapbaar scherm. Ben je benieuwd geworden? Nintendo heeft een trailer voor de handheld wereldkundig gemaakt.

Naast de 2DS XL, die op 28 juli beschikbaar is, komen er op die datum ook enkele grote spellen naar de 2DS/3DS. Hey Pikmin!, Miitopia en Dr Kawashima’s Duivelse Brain Training: Kun jij je blijven concentreren? worden op 28 juli gelanceerd.

De originele 2DS werd in 2013 bekendgemaakt. Deze werd destijds niet goed ontvangen door Nintendo-fans, met als belangrijkste reden dat de console niet inklapbaar is. Ook het design viel veel gamers erg tegen.