Nintendo onthult kleinere Switch Lite in drie kleuren

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
Nintendo onthult kleinere Switch Lite in drie kleuren

Na veel speculaties en geruchten heeft Nintendo officieel een kleinere versie van de Switch aangekondigd: de Switch Lite. De nieuwe variant is puur gericht op handheld gamen en kan dan ook niet aan een televisie gekoppeld worden. De game heeft intern dezelfde specificaties als de normale Switch, maar mist enkele functies zoals HD Rumble en de infraroodsensoren. De Switch Lite is vanaf september te koop.

Verschillende lekken en geruchten de afgelopen maanden leken al te wijzen op een kleinere Nintendo Switch, die door velen de Switch Mini werd genoemd. Die naam bleek niet te kloppen, maar veel andere informatie wel. De Switch Lite heeft een 5,5 inch LCD scherm met een maximale resolutie van 1280 bij 720 pixels, waarmee het scherm kleiner is dan de normale Switch, maar wel eenzelfde resolutie heeft. Nintendo heeft ervoor gekozen om de Switch Lite een handheld te maken, wat inhoudt dat de nieuwe versie niet aan een tv gekoppeld kan worden. Daarentegen lijkt de batterij wel iets groter te zijn: Nintendo claimt een batterijduur van 4 uur met het spelen van The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

https://www.youtube.com/watch?v=i4FCmHeKzdE&feature=youtu.be

Ook in de controllers van de handheld zijn wat dingen veranderd. De Joy-Cons zitten nu vast aan het apparaat, waardoor ze niet door twee spelers gedeeld kunnen worden. De HD Rumble-functie en de infraroodsensoren zijn ook uit de controllers verdwenen, waardoor voor een game als 1-2-Switch losse Joy-Cons vereist zijn. Dit betekend ook dat games die geen handheld-modus ondersteunen, niet speelbaar zijn. Spelers herkennen ondersteunde games via het handheld-symbool op de verpakking.

De Nintendo Switch Lite zal in drie kleuren beschikbaar komen: grijs, turquoise en geel. Voor Pokémon-fans komt er een speciale Zacian & Zamazenta-versie, met daarop de twee legendarische Pokémon uit het aankomende Pokémon Sword & Shield. De nieuwe handheld zal voor 199,99 euro te koop zijn vanaf 20 september.