‘Nintendo NX zowel console als handheld’

archief
Kevin Rombouts op 20 januari 2020
‘Nintendo NX zowel console als handheld’

In een rapportage van de Wall Street Journal staat dat Nintendo de eerste software development kits voor de Nintendo NX heeft verstuurd. Volgens bronnen van de Wall Street Journal zou het systeem zowel als console, als handheld kunnen dienen.

Volgens de berichtgeving van de Wall Street Journal zijn de eerste SDK’s van de Nintendo NX recent naar ontwikkelaars verstuurd, zodat zij aan de slag kunnen met het maken van games voor het platform. Dit zou betekenen dat de console in lijn ligt met een release aan het einde van 2016 of het begin van 2017.

Opvallend aan de berichtgeving is dat de bronnen van de krant stellen dat het systeem zal bestaan uit zowel een console als een handheld unit die samen met de console kan werken, maar ook los kan worden meegenomen. Dit zou betekenen dat Nintendo zijn twee platformen wil combineren in een groot platform.

Daarnaast lijkt Nintendo zich bewust te zijn van de kritieken op de Wii U en de matige hardware van de console. Daarom lijkt Nintendo zich nu dan ook te richten op het gebruik van de beste chips uit de industrie. Hiermee hoopt Nintendo dan wel met de concurrenten Microsoft en Sony mee te komen.

Het is nog even afwachten hoe de console precies in elkaar gaat steken en wat de uiteindelijke naam zal zijn. Volgens Nintendo zullen echte details rondom het platform pas in 2016 bekend worden gemaakt, mogelijk tijdens de E3 in juni.