Nintendo NX zal in maart 2017 wereldwijd lanceren

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo NX zal in maart 2017 wereldwijd lanceren

Na lang wachten is het grote nieuws eindelijk wereldkundig gemaakt. Nintendo heeft bekendgemaakt dat hun nieuwe gaming platform, met de codenaam NX, in maart van het jaar 2017 wereldwijd verschijnt. Hoewel de Japanse fabrikant nog niets heeft prijsgegeven over de architectuur van hun apparaat lijkt men zich wel prominenter op de ‘smart devices’ te willen richten. Ook voor de Zelda-fans had Nintendo nieuws.

Het nieuws, waar veel Nintendo-fans al tijden op zitten te wachten, werd recentelijk door Nintendo via onder andere Twitter wereldkundig gemaakt. Daarnaast gaf het concern ook een verklaring, die we voor jullie gemak onder de tweet hebben vertaald.

Voor onze toegewijde video gaming platform-zaken is Nintendo momenteel bezig met het ontwikkelen van een platform met de codenaam “NX”, met een splinterniew concept. Onze unieke software-gedreven hardware-software geïntegreerde zaken zullen doorgaan met het vormen van de hoofdzaken van Nintendo. Met het doel om de populatie die verwikkeld is met de Nintendo IP te vergroten gaan we smart device gaming wereld betreden.

We gaan ons richten op het creëren van een samenwerkend effect tussen de smart devices en Nintendo’s toegewijde gaming systems om zo Nintendo zakelijk te maximaliseren door ervoor te zorgen dat onze smart devices-afdeling op zichzelf winstgevend zal blijken terwijl we continu onze band met de consument blijven versterken door ze vergevorderde features te schenken middels onze nieuwe service genaamd My nintendo.

Alsof dit nieuws nog niet mooi genoeg is voor de Nintendo-fans gooide het bedrijf er nog een lang verwacht nieuwtje uit. De nieuwe Legend of Zelda, die voorheen nog gepland stond voor een launch op de Wii U, zal simultaan op de Wii U en de NX verschijnen.

Tijdens de E3 zal Nintendo alle details omtrent de laatste mededeling toelichten. Volgens Nintendo zal de focus zich gedurende het Amerikaanse event liggen op de game, niet op de NX. Wanneer daar meer over gemeld gaat worden is nog onbekend, al is een speciale Nintendo Direct natuurlijk een aannemelijke optie