Nintendo: “Mario Kart 8 kan een katalysator worden voor de Wii U-verkopen”

archief
Pixel Vault op 20 januari 2020
Nintendo: “Mario Kart 8 kan een katalysator worden voor de Wii U-verkopen”

Volgens verschillende Nintendo directieleden kan Mario Kart 8 fungeren als een katalysator voor de Wii U-verkopen. Satoru Iwata, CEO van Nintendo, zegt bijvoorbeeld dat een enkele game een enorme impact kan hebben op de verkoop van een gameconsole.

Roger Langford, ‘brand manager’ van Mario in het Verenigd Koninkrijk, zegt in een interview met MCV dat hij denkt dat de Wii U nog altijd te redden valt. “Ik voel wel degelijk dat Mario Kart 8 een grote positieve invloed op de Wii U kan hebben. Het is zeer belangrijk voor ons dat we een positieve launch hebben en de promotie rond het product aanhouden tot het einde van het jaar”, aldus Langford.

Volgens Langford zet Nintendo hoog in met marketing omtrent de launch van Mario Kart 8: “Er zijn een hoop kleine aanpassingen aan de game die in eerste instantie wellicht niet veel lijken, maar als zeer belangrijk kunnen worden ervaren door onze fans. We zijn dan ook van plan deze aanpassingen door te laten schemeren aan deze fans via social media. Hopelijk ontstaat er zo wat mond-tot-mond reclame. Op de releasedag hebben we een enorme TV-campagne en zo bereiken we hopelijk iedereen.”

Naast Langford heeft ook Iwata zich onlangs uitgelaten over het vertrouwen in de Wii U: “Het lot van een gameconsole hangt nauw samen met de release van een grote game. Neem bijvoorbeeld Pokémon op de Game Boy.”